NOVOSTI

Dinamo- Pyunik 3:0

Pred praznim tribinama maksimirskog stadiona, „modri“ su odigrali uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka s armenskim Pyunikom.Trener Krunoslv Jurčić na teren je od prve minute poslao Butinu, Lovrena, Etta, Sammira, Carlosa, Badelja, Mandžukića, Vrdoljaka, Bišćana, Moralesa i Papadopoulosa. Prvu priliku su, nažalost imali gosti iz Yerevana. U šestoj minuti utakmice Malakyan, a zatim i Ghazaryan imali su priliku za gol, no nasreću, Butinina je mreža ostala netaknuta.Tri minute kasnije Carlos je nabacio za Mandžukića, no njegov udarac proazi pored gola i rezultat ostaje nepromijenjen.  U četrnaestoj minuti utakmice Mandžukić je nabacio u šesnaesterac, no ni Moralesov ni Vrdoljakov udarac nisu završili iza Hovhannisyanovih leđa.Pyunik je preko Ghazaryana ponovno zaprijetio u dvadeset i devetoj minuti, no ništa se nije dogodilo.  

A onda je nakon točno pola sata igre Dinamo došao do vodstva. Moralesova lopta s lijeve strane pronašla je Mandžukića koji ju posprea u Pyunikovu mrežu za 1:0.  Igrala se trideset i sedma minuta utakmice kada je sudac Pereira pokazao Sammiru žuti karton.  „Modri“ su bolje ušli u drugo poluvrijeme. U drugoj minuti nastavka, Etto je izborio korner, Papadopoulos isprobao udarac glavom, no lopta je prošla pored gola. Identično je završio pokušaj Ivice Vrdoljaka par trenutaka kasnije. Opsada Pyunikovog gola nastavila se pokušajem strijelca prvog pogotka Marija Mandžukića, čiji je udarac zaustavio armenski blok. U pedeset i drugoj minuti Morales je izveo korner, no Pyunikova obrana dobro je reagirala i otklonila opasnost po Hovhannisyanovu mrežu.  

No, Pyunikova obrana kapitulirala je po drugi put u šezdeset i prvoj minuti. Silovitim udarcem s osamnaest metara mrežu je zatresao Milan Badelj. Samo pet minuta kasnije „modri“ su povećali prednost na 3:0. U listu strijelaca upisao se Dejan Lovren. Morales je izveo korner, pokušao je kapetan Bišćan, no lopta se odbila do Sammira koji pronalazi Lovrena, koji posprema loptu iza Hovhannisyanovih leđa.

 DINAMO- PYUNIK

Zagreb, stadion Maksimir

Suci: Pereira, Trigo, Ferreira

Strijelci: 1:0- Mandžukić (30.'), 2:0- Badelj (61.'); 3:0- Lovren (66.')

Žuti karton: Sammir, Etto, Bišćan (Dinamo)

DINAMO: Butina, Lovren, Etto, Sammir (75.' Chago), Carlos, Badelj, Mandžukić, Vrdoljak, Bišćan, Morales (79.' Morales), Papadopoulos (82.' Slepička)

PYUNIK: Hovhannishyan, Housepyan, Khachatryan, Minasyan, Mbola, Sahakyan (67.' Yedjgaryan), Jedigraryan (72.'Yuspashyan), Mkrtchyan, Malakyan, Pizelli, Ghazaryan

 

www.nk-dinamo.hr

 22.07.2009


ANKETA

Koji novi dres Dinama od PUME vam je najljepši?
Domaći dres svijetlo plavi
Gostujući dres zlatni
Europski dres tamno plavi
  


Copyright © 2020 DBSport Sva prava pridržana.
Početna | Novosti | O nama | Navijački Shop | Kids Shop | Kontakt Hosted by Fer projekt